Àrea d'acampada municipal

 

Situació i característiques

El Pinell de Brai està situat a la comarca de la Terra alta, delimitat per la serra de Cavalls i  la serra de Pàndols, amb el cim emblemàtic de 705 m que alberga el monòlit en memòria dels soldats morts a la Batalla de l’Ebre. El riu Canaletes travessa el terme pel sud, a prop de la seva desembocadura al riu Ebre.

A la població del Pinell de Brai s’arriba per la carretera C-43 tant si vas de l’eix de l’Ebre C-12 com per Gandesa,  si s’arriba per la T-333 de Prat de Compte s’ha d’agafar el desviament cap a N-230b o per Miravet T-324 i seguir per N-230c.

L’àrea d’acampada es troba dins de la població del Pinell de Brai. S’accedeix per la carretera central d’entrada al poble fins arribar a la Plaça Catalunya  on està l’ajuntament. Justament s’accedeix pel carreró que hi ha entre l’escola i la Casa de la Vila. L’àrea va ser construïda al 2005 i ocupa una superfície de 1.260 m², dividida en 28 unitats d'acampada de 45 m² cadascuna. És un petit espai ubicat a una zona tranquil·la, envoltat de natura i amb unes vistes espectaculars, fantàstic pel descans i amb una oferta variada per a la pràctica d’esport com el senderisme o l’escalada, per la proximitat de la serra de Cavalls i  la serra de Pàndols, escapades en bicicleta per la via verda, entre d’altres activitats.

 

Com arRibar

Cotxe

Mirar a Google maps

 

Aeroports

 • El Prat de Llobregat, Barcelona a 171Km
 • Reus a 80Km

 

Trens RENFE

        Carrer Camí de l’estació

        977400349  

        Carrer Poeta Vicent García

        902240202

 

Bus

Mirar els horaris a:

Hispano Igualadina o trucar al 902292900

 Hife o trucar al 902119814

 • Estació de d’autobusos a Gandesa

         Avinguda Catalunya, 41

         A 10Km del Pinell de Brai

 • Estació d’autobusos a Tortosa

C/ Adirà d’Utrecht, 1

A 31Km del Pinell de Brai

 • Parada d’autobús al Pinell de Brai

   C/ de la carretera s/n, dins al poblle

   Rotonda accés al Pinell de Brai (Marquesina N-230)

 

Taxis

 • Baltasar Amposta Ferré 608 937 391 - 617 515 552
 • SERVAL 2011 SL 663 448 180 - 620 857 214 - 618 300 266
 • Francisco Guarí Segura 689 065 556 – 977 426 405 - 977 420 987

 

Instal·lacions

La zona d’acampada ofereix: rostidors amb aixeta, taules de fusta, aigüeres per rentar estris, safarejos, vestuaris amb dutxa i agua calenta, serveis amb lavabos, aigua potable, aparcament per a bicicletes i xarxa elèctrica per les caravanes.

Al costat de les instal·lacions es troba una zona esportiva descoberta, un camp de birles, el camp de futbol municipal, la piscina municipal descoberta i el pavelló cobert municipal. Al poble hi ha múltiples serveis a la vostra disposició.

          

Temporada d’obertura

Obert durant tot l’any.

Zones d’escalada

·         Vall Blanca en el Barranc dels Bous

·         La via anomenada "Vell Estil" equipada el passat estiu a la paret dels diedres. Es tracta d'una línia magnífica amb una primera secció bastant intensa i desplomada i una segona secció on la via se suavitza bastant i segueix un pèl esperó.

·         Via anomenada "Tiffosi"  

 

Llocs per visitar i conèixer

 • Ruta de la Pau, que recorre els principals indrets de significació de la Batalla. Un dels llocs que la componen és el centre d’interpretació de "Les Veus del Front", una exposició permanent sobre aspectes de la Guerra Civil al Centre Polivalent.
 • Escalinata i façana de l'església parroquial de Sant Llorenç.
 • El nucli antic compost de carrers costeruts i irregulars, testimoni del seu passat medieval, es poden admirar les Cases Penjants, situades arran d’un penya-segat de 100 metres d’altitud.
 • Mirador al barranc del Pinell, des de les "cases penjades". La vista millor és la inversa: el penya-segat en el qual es fonamenten les "cases penjades" vist des de la carretera que ve de Tortosa-Gandesa.
 • La Casa Pairal a la plaça de l’església, amb obertura de perxa, i d’altres que se'n conserven, com el perxe del Llop, al carrer Barreres, el perxe de Pantoca i el perxe de Vallés i sipais.
 • Cases Caigudes, a l’interior del nucli urbà. Un conjunt d’edificacions que foren destruïdes durant la Batalla de l’Ebre com a conseqüència dels bombardejos de l’artilleria franquista sobre la població.
 • Monòlit commemoratiu de la Quinta del Biberó de la Batalla de l'Ebre, també nomenat Monument de la Pau. Situat a la cota 705 de la serra de Pàndols amb un mirador amb vista panoràmica des de la serra del Montsant fins a la comarca aragonesa del Matarranya passant per la Ribera d'Ebre i pel Baix Ebre.
 • Ermita de Santa Maria Magdalena, molt a prop de l'anterior paratge, que va ser destruïda durant el conflicte bèl·lic i refeta l’any 1952. El segon dissabte després de Pasqua s’hi celebra una romeria i es pot admirar el tradicional volteig de la campana i la processó.
 • Via Verda sobre l'antiga via del ferrocarril de la Val de Zafán que corre paral·lela al riu Canaletes.
 • Casa del Broi, (considerada la primera del poble per tradició).
 • Talaia, en runes. Construïda pels templers i utilitzada, entre d'altres, pels moriscos i sipais (prop de Casa del Broi).
 • Celler Cooperatiu del Pinell de Brai, popularment conegut com la Catedral del vi. Insigne obra modernista de Cèsar Martinell i Brunet. Amb fris de Xavier Nogués.

 

Normativa

·         L’ajuntament no es responsabilitza dels objectes que tingueu i/o deixeu a les tendes, vehicles o caravanes a l’àrea d’acampada.

·         Les deixalles es dipositaran al contenidor de la brossa.

·         És prohibit fer foc fora de l’espai de barbacoa.

·         Es precisa silenci de les 24h. fins les 7 h. del matí.

·         Per instal·lar-se al càmping cal portar el material adient per acampar.

·         Els vehicles, a l’interior del càmping, no podran circular a més de 10km/h.

·         És obligatori tenir els animals lligats dins de l’àrea d’acampada. A més, s’ha d’haver presentat la targeta de vacunació, al moment d’entrar. El propietari es fa responsable dels danys que pugui causar l’animal, així com d’evitar que embruti el recinte d’acampada. És obligatori que el propietari netegi allò que embruti l’animal.

 

Qualsevol incidència en relació a l’harmonia i bona convivència, es resoldrà amb l’expulsió de l’àrea d’acampada.

 

Tarifes per dia d’ús de les instal·lacions

Persona: 5,00 euros

Nens de 7 a 10 anys: 3,00 euros

Col·lectius o grups: 4,00 euros per persona (a partir de 10 persones)

Tendes: 2,00 euros

Caravana: 3,50 euros

Cotxe llit: 3,50 euros

Gossos: 2,00 euros

Per acampar s'haurà de sol·licitar autorització a l’ajuntament  del Pinell de Brai amb la següent informació: nom i cognoms d'una persona responsable, DNI,e-mail i el nº de telèfon de contacte (mòbil). Dades relatives a l’estància: data d'entrada i sortida, nº de nits, nº de persones especificant els menors i els majors de 10 anys, nº de tendes de campanya/ caravanes/ cotxes llit i hora d'arribada aproximada, o trucant a:

 • Ajuntament (de dilluns a divendres)

 de 8.00 h a 13.30 h: 977426344 - 977426231

 • Caps de setmana i festius:

  Realitzar pagament al compte bancari - ES51 0182 5634 1402 0001 6641 (codi SWIFT: BBVAESMMXXX) i envieu còpia a algun dels correus:

- aj.pinelldebrai@altanet.org

- alc.pinelldedbrai@altanet.org

- eborrasa@pinelldebrai.altanet.org

 

Carlos Vidiella - 618 187 859

 

Recordatori important:

Respecta l'entorn, respecta les normes i respecta a la resta d'usuaris de l’àrea d'acampada. Deixa les instal·lacions i els serveis que facis servir com a tu t'agradaria trobar-ho. Que tot vagi bé és tasca de tots i cada un.

Si detectes alguna anomalia o mal funcionament avisa'ns perquè puguem ajudar-te i / o arreglar-ho. Per la nostra part farem tot el possible perquè estiguis còmode i la teva estada sigui agradable. Treballarem per ajudar-te, i agraïm que tu facis el possible per ajudar-nos a nosaltres.

Informació d'interès

 • Consultori mèdic del Pinell de Brai 977321395

Plaça del mercat nº 7

Horari: de dilluns a divendres de 11h a 15h

 • CAP Gandesa 977421245

Avinguda de Joan Perucho, s/n (Ctra. de Vilalba dels Arcs s/n)

Horari: de dilluns a divendres de 8 a 21 h. 

Atenció continuada de l'EAP: de dilluns a divendres de 21 a 8 h.

Dissabtes, diumenges i festius 24 hores

 • Hospital comarcal Móra d’Ebre 977401863

Carrer de Benet Messeguer, s/n

 • Hospital Verge de la Cinta, Tortosa. 977519100

Carrer de les Esplanetes, 14

 • Farmàcia del Pinell de Brai 977426206
Menu

Menú principal