Informació sobre la tramitació de dos centrals eòliques que afecten el terme del Pinell de Brai

02/09/2020

Informació sobre la tramitació de dos centrals eòliques que afecten el terme del Pinell de Brai

El passat dia 10 d’agost, la Ponència Ambiental del departament de Territori de la Generalitat va desestimar el projecte de central eòlica Murtes, promoguda per la multinacional portuguesa EDP, al mateix que va donar el vistiplau per a tramitar la central eòlica Empedrats, entre els termes de Benifallet i el Pinell. A partir d’ara l’empresa EDP té 2 anys per a tramitat davant de la Generalitat esta central eòlica. 

Recordem que, amb el nou decret llei 16/2019, que regeix la instal·lació de centrals eòliques i solars, els Ajuntaments només tenen dret a ser consultats sobre les instal·lacions d’energies renovables als seus termes municipals, però sense que la seua opinió sigue vinculant. Això significa que la potestat d’aprovar o denegar una central eòlica és de la Generalitat.

Adjuntem a continuació els dos documents dels acords de la ponència ambiental, on podreu llegir en detalls tècnics els pronunciaments de la ponència ambiental de la Generalitat de Catalunya envers les dos centrals eòliques.